Financieringen

Afdrukken

 

Financieringen zijn er in allerlei soorten en maten, voor zowel particulieren als zelfstandig ondernemers. Om te weten welke kredietvorm het beste bij u past, is afhankelijk van uw wensen, uw bestedingsdoel en persoonlijke situatie. De meest voorkomende vormen zijn doorlopend krediet, persoonlijke lening, uitgestelde betaling, verzendhuiskrediet.

Doorlopend krediet

Dit is een geschikte vorm als u geld nodig heeft, maar nog niet precies weet wanneer en hoeveel. U mag tussentijds geld opnemen (tot aan het afgesproken limiet) en boetevrij aflossen. Rente betaald u alleen over het opgenomen bedrag.

Persoonlijke lening

Van te voren wordt het kredietbedrag, de rente en aflossing en het aantal termijnen afgesproken. De rente blijft gedurende de gehele looptijd gelijk. Tussentijds kan niet opgenomen worden. Ook bestaat de mogelijkheid om deze vorm te combineren met een slottermijn. Dit wordt vaak bij auto’s gedaan en hierdoor blijven uw maandlasten beperkt.

Uitgestelde betaling

U kent het niet? Dan kent u vast wel de aanbiedingen uit de winkel; Nu halen volgend jaar betalen! Deze vorm van lenen noemen ze een uitgestelde betaling en u gaat dus gewoon een financieringsvorm aan.

Verzendhuiskrediet

Ook deze financieringsvorm is bekender dan u denkt, denk maar eens aan postorder bedrijven waarbij u in termijnen kunt betalen. Deze financieringsvorm kent veelal een hele hoge rente, informeer hier eerst naar indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt gaan maken.