Hypotheken

Een koopwoning volledig met eigen geld financieren, doen maar weinig mensen. Zo goed als iedereen sluit hiervoor een lening af, een hypotheek. Dit betekend letterlijk onderpand en u geeft dit ook, uw huis. Wanneer u op zoek bent naar een hypotheek, kunt u kiezen uit een aantal hypotheekvormen met daarop veel varianten. Aan elke hypotheekvorm zitten voorwaarden verbonden, wees hiervan op de hoogte.

Het belangrijkste verschil tussen de diverse hypotheekvormen is de wijze van aflossen en de rente. De manier van aflossen en rentebetaling bepalen de hoogte van uw maandlasten. Welke vorm van hypotheek het beste bij u past, is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Ook is het mogelijk om verschillende hypotheekvormen, binnen één lening onder te brengen.

Indien u een hypotheek afsluit met NHG krijgt u van de geldverstrekker een rentekorting (kan oplopen tot 0.5%). Deze korting krijgt u, omdat zij meer zekerheid hebben over de terugbetaling van het hypotheekbedrag. de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning staat dan namelijk borg voor u. Uiteraard doen zij dit niet voor niks en zullen zij u een borgsom in rekening brengen, welke u via de notaris zult voldoen. Ondanks deze borgsom kan het veel voordeliger voor u zijn. Niet iedereen komt in aanmerking voor NHG en ook niet iedere lening.

 

Maak vandaag nog een afspraak met één van de adviseurs waar wij mee samenwerken en laat een product op maat voor u samenstellen!