Verzekeringen

Schadeverzekeringen

Wanneer we het hebben over een schadeverzekering, moet u denken aan een autoverzekering, inboedel, aansprakelijkheidsverzekering en ga zo maar door. Op dit gebied zijn er talloze verzekeringen, maar laat u goed adviseren, want een lage premie is niet het belangrijkste; wat heeft u immers aan een verzekering wanneer deze nooit zal uitkeren? De algemene voorwaarden en eventuele uitsluitingen zijn dus ook van groot belang en niet alleen de dekking en de premie van de verzekering.

 

Zorg- en ziektekostenverzekeringen

Hierbij moet u denken aan uw ziektekosten, een tandarts en bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een woonlastenverzekering. Maar ook een ziekteverzuimverzekering bijvoorbeeld voor bedrijven. Zeker met de reeds doorgevoerde en aangekondigde bezuinigingen in het sociale zekerheidsstelsel, zult u steeds meer voorzieningen voor uzelf moeten treffen en wist u dat de premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering fiscaal aftrekbaar is?

 

Spaar- en levensverzekeringen

Het begrip spaar- en levensverzekering kent iedereen en is heel breed. Wanneer iemand spreekt over een levensverzekering, wordt over het algemeen een risicoverzekering bedoeld (deze keert uit bij overlijden). Hier zijn tal van varianten mogelijk en een juiste keuze maken is mede afhankelijk van uw wensen enĀ toekomstvisie, ditzelfde geldt ook bij spaarverzekeringen. Indien u als (groot)ouder zijnde binnen een studieverzekering voor uw (klein)kind spaart, let u er dan goed op dat de zorgclausule van toepassing is. Met andere woorden; indien de persoon welke als verzorger zijnde is aangetekend op de polis komt te overlijden, zal de maatschappij de premiebetaling overnemen, oftewel er wordt toch nog doorgespaard voor uw (klein)kind en dat is zeker zo belangrijk!